Skip to main content

Hoe ziet een werkdag van iemand binnen Promista eruit?

Deel dit verhaal

Hoe ziet de werkdag van een PSO’er er eigenlijk uit? We nemen je een dagje mee in een werkdag van Mitchel bij Saxion Hogeschool in Deventer. Momenteel draait Mitchel als projectondersteuner bij 3 verschillende projecten mee.  

06:45 – Opstaan!

Meestal sta ik tussen 06:45 en 07:00 op als ik naar Saxion ga. Ik wil graag voor 07:30 de deur uit zijn want het is met de auto een uur en een kwartier rijden. Dan kom ik tussen 08:30 en 08:45 aan in Deventer. Er is geen vaste begintijd, maar ik vind het zelf fijn om op tijd te beginnen. Ik ontbijt meestal op het werk en daar neem ik dan ook mijn eerste bakje koffie. Als eerste ga ik naar de vijfde verdieping. Hier zit het projectmanagementteam. Ik zoek mijn werkplek op, dan is het even rustig settelen en mijn spullen uitpakken.

09:00 – 11:00 – Opstartmoment met de projectleider

Tussen 09:00 en 11:00 vindt er een opstartmoment plaats met mijn projectleider en een andere stakeholder binnen het project. Hierin bespreken we wat zaken over het project en kaarten we discussiepunten aan.

11:00 – 12:00 PMO/PSO-overleg

Van 11:00 tot 12:00 heb ik een PMO/PSO-overleg. Bij dit overleg zitten we met het projectmanagement team. Dit overleg vindt twee keer in de week plaats en is de plek waar je dingen kwijt kunt waar je eventueel tegen aanloopt.

12:00 – Lunchen

Ergens tussen 12:00 en 14:00 is het dan even tijd om te lunchen. Meestal lunch ik gewoon achter mijn bureau. Als het lekker weer is, ga ik ook nog wel eens een halfuurtje wandelen met of zonder collega’s.

Na de lunch – Brainstormsessie en uitwerken

Na de lunch heb ik vaak een uitwerksessie met de projectmanager. Hierin ontwikkelen we diverse werkpakketten en bekijken we wie wat moet gaan doen. Dit is een brainstormsessie van ongeveer 3 uur. Na de uitwerksessie heb ik meestal tijd voor mezelf om wat dingetjes uit te werken.

16:00 – Projectadministratie

Na 16:00 ben ik eerst bezig met mijn eigen uren bij te werken en daarna doe ik een check-up van de uren en financiën bij de projecten waar ik ben aangesloten. Dit gebeurt niet wekelijks maar meer maandelijks.

17:00 – Het werk zit erop!

Mijn werkdag is meestal tussen 16:30 en 17:30 klaar. Dit hangt een beetje af van de hoeveelheid werk die ik nog heb liggen. Dan ga ik naar huis met de auto en ben ik zonder file weer een uur en een kwartier onderweg. Als ik thuis aankom, pak ik mijn rust en ga ik even zitten. Soms moet ik nog even een mailtje sturen of iets bijwerken en dit duurt dan een klein uurtje. Hierna pak ik mijn vrije tijd en zit mijn werkdag erop.

Wat vind jij het leukste binnen jouw werkvak?

Je wordt extern uitgezet naar verschillende bedrijven, omgevingen en situaties. Ik vind het leuk om variatie binnen mijn werkveld te hebben en ik houd van een uitdaging. Dit geeft mij veel energie en ruimte om te leren. Als projectondersteuner vind ik het leuk om de projectleider uit te dagen en scherp te houden. Ik sta niet graag aan de zijlijn.

Waarom zou iemand bij Promista moeten komen werken?

Vanwege het leertraject. Vanuit Promista wordt de mogelijkheid gegeven dat je kan ontwikkelen op jouw manier. Daarnaast blijf je ondanks dat je bij meerdere werkgevers aan de slag bent, de koppeling met Promista behouden. Je hebt nog steeds veel met je collega’s te maken en dat maakt het werk ook leuk. Vanuit mijn perspectief zou ik iedereen kunnen aanraden om bij Promista aan de slag te gaan.

×