Skip to main content

Promista

Aangenaam.

Gewoon samenwerken.

Samenwerken zit ons in het DNA. 
Samenwerken betekent met elkaar een mooi resultaat neerzetten.
Kennis en vaardigheid delen en het beste voor de klant kunnen doen.

Samenwerken is ook gewoon ‘werken’. Naar een concreet resultaat of doel.
Samen op basis van gelijkheid een resultaat neerzetten,
heldere afspraken maken, elkaar aanspreken en verder helpen. 

Samenwerken is ook: de vrijheid nemen om de beste versie van jezelf te zijn en te worden.
Ontdek en maak gebruik van jouw talenten – en die van je collega’s.
Geef vorm en richting aan je eigen carrière en help anderen waar je kunt. 

Dat maakt ons bijzonder.

Team Promista

Wij zijn een mix van mensen die een grote belangstelling hebben voor duurzame en wendbare organisaties. Die mix is  er trouwens ook letterlijk. We bestaan uit vrouwen en mannen, jong en (een beetje) ouder, met woonplaatsen door heel Nederland.

Onze geschiedenis

Promista is gestart in 2006, toen nog met als enige activiteit het geven van PRINCE2-trainingen. Vanuit Enschede werden deze trainingen wereldwijd gegeven.

Als snel kwamen daar vragen van klanten bij. Die gingen vaak over het werkbaar krijgen van PRINCE2 in hun organisatie, de vraag naar goed leesbare en begrijpbare projectrapportages, maar ook de vraag om te helpen teams te ondersteunen in goed samenwerken. Dat heeft geleid tot het aannemen van de eerste consultants en PMO’ers.

Maar ook het pallet aan trainingen werd groter. Samen met een aantal trainers hebben we naast Promista een aparte trainingsorganisatie opgezet – De Project Academie.

Onze focus

Promista heeft de focus écht op advies en ondersteuning. We werken veel bij onze klanten, en altijd samen met onze klanten. We zijn voornamelijk actief binnen de overheid en in het onderwijs. Daarbinnen richten we ons op vraagstukken op het gebied van portfoliomanagement (besluitvorming) en programma- en projectmanagement (uitvoering).

Allebei de gebieden zijn sterk in beweging. Ook binnen de overheid en het onderwijs is er steeds meer aandacht voor duurzaam ondernemen. We helpen bij het opzetten en inrichten van complexe besluitvormingsprocessen. Aan de uitvoerende kant verschuift de werkwijze steeds meer van ‘traditioneel projectmanagement’ naar een Agile manier van werken. Hierin ondersteunen we met onze kennis, kunde en ervaring.

Werken bij Promista

Onze onderlinge band is voor ons erg belangrijk. Op de vrijdagen proberen we daarom ook zoveel mogelijk op ons kantoor in Barneveld aanwezig te zijn. Eens in de maand hebben ons maandoverleg, waarin we wat dieper kunnen ingaan op wat er bij de diverse klanten gebeurd. Eens in het kwartaal hebben we het kwartaaloverleg met telkens verschillende thema’s.

Promista staat voor openheid. Iedereen draagt bij aan de ontwikkeling van ons bedrijf. Iedereen weet ook hoe we er als bedrijf voor staan. Ook bij het vinden van nieuwe collega’s betrekken we zoveel mogelijk bestaande collega’s. Zij kunnen immers als beste vertellen hoe het is om bij Promista te werken, en kunnen ook als beste beoordelen of iemand past als nieuwe collega.

Onze expertise

Project Professionals

We ondersteunen verandering en begeleiden organisaties bij het opzetten van een PMO of het groeien naar meer volwassenheid in de projectorganisatie. 

We helpen het vak van PMO’er verder op de kaart te zetten en ondersteunen met trainingen op het gebied van Agile of project- en portfoliomanagement. 

Tooling en Rapportage

We zorgen voor een goede projectadministratie, ondersteund met de juiste software. We helpen bij het inrichten van tooling en rapportages, het opzetten van informatiemanagement en documentbeheer.

Door trainingen op verschillende niveaus zorgen we ervoor dat iedereen met de software overweg kan – van gebruiker tot super-user. 

Portfolio-inrichting

We denken mee over het inrichten van het projectportfolio en het besturen van projecten op de lange termijn. We zorgen voor inzicht en overzicht en bieden helderheid in de te maken keuzes. 

Met behulp van processen, dashboards en beslismomenten ondersteunen we de koers van de organisatie. 

Hoofdkantoor:
Barneveld
COLLEGA’S:
15 VASTE medewerkers
Actief sinds:
2006
Actief bij:
GEMEENTEN, OVERHEID, ONDERWIJS
×