Skip to main content

Van stageplaats naar vaste baan: zo kwam Arno bij Promista

Deel dit verhaal

Onze collega Arno is alweer een tijdje deel van ons team. Met zijn analytische blik is hij degene die (ook intern) kritisch naar processen kijkt en mensen helpt om dingen slimmer, efficiënter en leuker te maken. Hoe het ooit begon? Met een korfbalvriend en een stageopdracht. 

Stageplaats

Als je een HBO- of universitaire opleiding volgt dan ken je het wel: je moet voor je opleiding ook praktijkopdrachten doen en dat betekent een stageplaats zoeken. Dat kan via school, maar ook via je eigen netwerk. En dat laatste deed Arno. 

“Ik kende Merijn al langer. We zaten vroeger samen op korfbal. Via hem ben ik bij Promista terecht gekomen toen ik een stageplek zocht.”, vertelt Arno. Toen hij na het afronden van zijn HBO-studie ook een praktijkopdracht voor zijn universitaire studie moest uitvoeren kwam dat contact goed van pas en leverde het hem zelfs een baan op. “Na die opdracht vonden ze dat ze maar moesten aannemen.”

Ik ga graag in gesprek met mensen om te ontdekken hoe we dingen anders of beter kunnen doen.

Arno Doest, Research Consultant

Verschillende opdrachten

Inmiddels is Arno alweer een aantal jaren werkzaam voor Promista en houdt hij zich bezig met het definiëren en implementeren van processen. Voor verschillende gemeenten definieert en implementeert hij processen voor resource capaciteitsmanagement. Daarnaast is hij bezig met het implementeren van de Fortes Change Cloud bij een universiteit en houdt hij ook zijn collega’s scherp op de processen met een interne opdracht. 

Samen kijken hoe het anders kan

“Het leukste is het om samen met mensen nieuwe dingen te creëren.”, vindt Arno. “Ik ga graag in gesprek met mensen om te ontdekken hoe we dingen anders of beter kunnen doen. En ik vind het leuk om ingewikkelde zaken plat te slaan en eenvoudiger weer te geven zodat mensen ook zelf hun processen kunnen doorgronden en verbeteren. Zo kunnen we allemaal fijner en effectiever werken.” 

×