Skip to main content

Het Promista traineeship

Samen voor de klant

Starten als Promista-trainee? 

Ben je net afgestudeerd (of ga je dat binnenkort doen), wil je gaan werken in de projectenwereld
en je steentje bijdragen aan gezonde (overheids-)organisaties – en daarmee een gezonde maatschappij?
Dan heten we je graag welkom in de wereld van Promista! 

Als trainee is onze eerste insteek om je zo veel mogelijk te laten leren.
En leren doe je het beste door dingen te doen!
Daarom zorgen we voor een uitdagende eerste opdracht waar je als trainee je tanden in mag zetten.
Spannend? Jazeker! Maar ook leuk en leerzaam en… 

Je staat er niet alleen voor.

Dit kun je verwachten:

Starten op een uitdagende opdracht

Onze trainees starten vaak op een PMO-opdracht. PMO is een veelzijdig vakgebied waarin je van alle onderdelen van de projectorganisatie iets meekrijgt. Je bent de spreekwoordelijke ‘spin in het web’ en hebt dus met alles en iedereen te maken. Zo krijg je een goede indruk van de verschillende rollen en projecten in de praktijk en ondersteun je tegelijkertijd de organisatie met kennis en kunde.

Training waar dat nodig is

Elke organisatie is anders, en er zijn verschillende methodieken voor projectmanagement die gebruikt kunnen worden. Beschik je niet over de benodigde kennis? Geen nood, Promista helpt je eraan. Via ons volg je trainingen, onder andere Prince2 en Agile/Scrum, zodat je met een goed gevulde gereedschapskist bij je opdrachtgever aankomt. En mocht er iets ontbreken, dan zorgen we er samen voor dat we jouw kennis aanvullen. 

Leren van je collega’s

Soms kom je samen met een Promista-collega op een opdracht te zitten, maar meestal ben je de enige Promistiaan in de organisatie. Maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat! Loop je ergens tegenaan, vraag je je dingen af, heb je hulp of advies nodig? Je collega’s zijn er voor je! Elk met hun eigen expertise helpen ze jou bij alles waar je tegenaan loopt op hulp bij nodig hebt.
We zijn er voor elkaar, en voor de klant! 

Regelmatig contact met je collega’s

Die collega’s ken je niet alleen maar van hun stem of via de laatste Teams-meeting. We hebben ons eigen kantoor in Barneveld en komen daar ook regelmatig bij elkaar. Voor de Corona-crisis was dit elke vrijdag, nu is het op afspraak zodat we ons aan de regels kunnen houden. Daarnaast is er elke maand een maandoverleg en elk kwartaal een kwartaaloverleg waarbij we elkaar zo veel mogelijk live proberen te zien. Zo vormen we ook onderling een team en kunnen we elkaar gemakkelijker en sneller helpen. 

Coaching on the job

Je allereerste opdracht is best spannend. Wat kun je ervan verwachten, hoe gaan mensen jou zien, heb je wel genoeg kennis en ervaring in huis om er een succes van te maken? Geen zorgen, het komt goed! Promista helpt je door je eerste opdracht heen met coaching on the job. 

Dat betekent niet dat we letterlijk naast je gaan zitten, maar wel dat we regelmatig contact houden om te kijken hoe het met je gaat en waar we je bij kunnen helpen. Samen maken we er een succes van en geven we jou én onze klant een goed resultaat mee. 

Word jij onze nieuwe trainee? 

Ben je na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden en sta je te trappelen om met ons aan de slag te gaan? Dan maken we graag een keer kennis met je! Reageer op onze vacature voor trainees, stuur je CV in en laat ons weten hoe jij je koffie graag drinkt. 

×