Skip to main content

Van PMO-er naar leidinggevende in een paar jaar

Deel dit verhaal

Oorspronkelijk nieuwsbericht: promista.nl

Arnold is een van onze ervaren consultants en heeft via Promista al verschillende opdrachten voor gemeentes en commerciële organisaties uitgevoerd. Tijd om eens kennis te maken met deze ervaren PMO-adviseur.  

Hoi! Nu eens een ervaren Promista-consultant op deze plek in plaats van een nieuwe collega. Leuk om je zo eens op een andere manier te spreken! 
Ja! Wel grappig om eens geïnterviewd te worden. Zo leren we de collega’s ook weer wat beter kennen. 

Zeker! Laten we dan maar meteen met de deur in huis vallen. Wie is Arnold? 
Uhh.. nou, ik. Ik ben 33 jaar, geboren in Dordrecht, en daar woon ik nu ook. Vlakbij onze collega Lizan trouwens, die woont op ongeveer 100 meter lopen van hier. 

Wat grappig! Promista afdeling Dordrecht is al bijna opgezet? 
Ja, bijna wel! 

Ben je verliefd, verloofd, getrouwd? 
Nee, nee en nee. Ik woon niet samen en ik heb ook geen huisdieren. Lekker rustig!

Hoef je ook met niemand rekening te houden thuis. Ook lekker! Hobby’s dan? 
Hobby’s genoeg! Ik squashte veel, maar door corona kan ik daar nu niet echt mee verder. Wielrennen doe ik nog wel, en dan echt om de snelheid, dus lekker racen. Vorige jaar een keer gedaan met onze collega Paul op de Veluwe, en ik ben ook een aantal keren met vrienden in Limburg wezen fietsen. Maar meestal houd ik het dicht bij huis, ik kan vanaf hier zo de Hoekse Waard in fietsen. Daar is het ook mooi. 

Vroeger deed ik ook nog aan voetballen, maar dat leverde een hoop blessures op. Nu kijk ik dus alleen nog maar voetbal. En dan vooral de wedstrijden van Ajax. 

Daar zijn onze Amsterdamse collega’s vast weer blij mee!
Zeker weten. Ik werd laatst nog gebeld door een mede-Ajax fan. Die wilde gewoon even over voetbal praten, haha. 

Mijn eerste opdracht was de enige ‘echte’ PMO-klus die ik heb gehad.

Arnold Tilgenkamp, PMO Consultant

Goed contact met de collega’s in ieder geval. Hoe lang werk je nu voor Promista? 
Al drie jaar inmiddels. Het gaat snel! 

Destijds ben ik via Lars (een oud-collega van Promista) gewezen op de website van Promista. En zo is het balletje gaan rollen. Ik had een gesprek met Paul en daarna met Henk, en ben zo via Promista aan de slag gegaan. 

Wat was je eerste opdracht? 
Dat was als PMO-er bij Airborne. Een commerciële organisatie, dus alles was heel snel geregeld. Ik kon meteen vol aan de slag en heb er heel veel geleerd over het vak van PMO. Dat was ook meteen de enige ‘echte’ PMO-klus die ik heb gehad, haha. 

Echt? Wat heb je daarna gedaan dan?
Daarna ben ik doorgegaan naar de gemeente Tilburg. Daar was ik geen PMO-er maar meer een adviseur. Ik heb er onderzoek gedaan naar het opzetten van een proces voor resourcemanagement. Daarover heb ik geadviseerd en vervolgens heb ik ook geholpen om dat proces op die afdeling neer te zetten. Was ook heel leuk om te doen. 

Toen dat was afgerond ben ik gestart bij de gemeente Rotterdam. Daar werd ik wel aangenomen als PMO-er, maar na twee weken werd mij gevraagd om daar coördinator / teamlead te worden. Toen kreeg ik dus een leidinggevende rol in plaats van een ondersteunende. Die opdracht rond ik af, vandaag is mijn laatste dag bij de gemeente Rotterdam. 

Wauw, een hoop gedaan al! En wat ga je nu doen? 
Tussendoor help ik even mee bij De Vereende, en over een paar weken ga ik weer terug naar de gemeente Tilburg, maar nu naar een andere afdeling. Daar ga ik opnieuw als adviseur aan de slag en ga ik ook deze afdeling helpen met het opzetten van een resourcemanagementproces. 

Altijd een mooi compliment als je nog een keer ergens terug mag komen. Wat vond je het leukst om te doen? 
Oei, dat is een moeilijke vraag. Eigenlijk heb ik elke opdracht leuk gevonden. Ze zijn allemaal heel anders en dat maakt het leuk. Bij mijn eerste opdracht als PMO was alles nieuw en was elke dag weer anders. Het was een heel veelzijdige functie. Daarna was ik ineens adviseur, maar heb ik een mooi proces neer kunnen zetten waar nu nog steeds gebruik van wordt gemaakt. In Rotterdam was het weer leuk om heel snel een andere rol te krijgen en leidinggevende ervaring op te doen. 

Het is steeds opnieuw een uitdaging in steeds een andere omgeving, en dat maakt het leuk. Het gaat om wat je eruit haalt, maar ook om wat je achterlaat voordat je weer verder gaat. 

Mooi gezegd. Bedankt voor je tijd en heel veel succes bij je nieuwe opdracht! 
Bedankt! 

×