Skip to main content

Een jaar bij Promista: Ramon vertelt

Deel dit verhaal

Onze collega Ramon is alweer een jaar in dienst bij Promista. We kijken terug op zijn ervaringen van het afgelopen jaar.  

Gefeliciteerd! Alweer een jaar in dienst.

Yes, dankjewel!

Hoe is je eerste jaar bij Promista bevallen?

Mijn eerste jaar bij Promista is heel goed bevallen. Ik ben als het ware in een warm bad terechtgekomen.

Het was wel fijn dat ik gelijk aan een opdracht kon beginnen bij Hogeschool Rotterdam. Naast deze opdracht heb ik het Young Professional Programma gevolgd.

Mooi! Hoe is het Young Professional programma je bevallen?

Heel goed! Je hebt door dit programma een goede basis staan voor je klanten. Daarnaast is het hebben van een buddy heel fijn en bevallen de intervisies binnen het programma ook. Tijdens deze intervisies worden de ervaringen van alle Young Professionals met elkaar gedeeld. Je kunt hier kwijt wat goed gaat tijdens je opdracht, maar ook de dingen die wat minder gaan. Het is leuk om elkaars verhalen te horen en hierdoor leer je ook van elkaar.

Goed om te horen! En wat heb je het afgelopen jaar allemaal gedaan? Welke opdrachten?

Het eerst halfjaar had ik een opdracht bij Hogeschool Rotterdam. Daarna kreeg ik de gemeente Tilburg erbij als functioneel beheerder voor 16 uur in de week. Dit is daarna uitgebreid naar een hele migratie, waardoor ik binnen deze opdracht meer verantwoordelijkheid kreeg. Ook heb ik wat met Toni gewerkt en zit ik nu samen met Arno bij het RIVM. Arno is hier de senior consultant en ik werk onder hem als Young Professional. Ik heb heel veel gedaan het afgelopen jaar en dus ook veel geleerd.

Een bewogen jaar dus! En wat heb je dan het afgelopen jaar vooral geleerd?

Ik heb geleerd om nee durven te zeggen. Als ik dan al 3 of 4 klanten had, vond ik het lastig om niet nog meer opdrachten of klussen tussendoor te doen. Hier had ik in het begin moeite mee.

En, wat is je leukste opdracht?

Ik denk de opdracht bij gemeente Tilburg. Hier zit ik namelijk middenin en de verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, vind ik erg leuk. Het migratietraject is best wel zwaar en loopt al vanaf de zomer tot aan nu.

De afgelopen 2 weken ben ik op vakantie geweest en toen ik terugkwam stond alles nog goed, dat is wel fijn om te zien. Dan weet je toch dat je wat goed hebt gedaan.

Ja snap ik! Heb je verder nog ambities binnen Promista?

Genoeg, haha! Ik wil graag de Agile kant op van projectmanagement. Ik vind Agile een hele fijne projectmanagement methode om mee te werken en doormiddel van Agile kan je in kleine stapjes iets tot een groter geheel brengen. In de toekomst staan er ook nog zeker plannen om hier trainingen in te volgen. Daarnaast blijf ik mezelf gewoon in verschillende opties verdiepen. 

Genoeg ambities dus! En, ben je dan ook nog steeds tevreden over Promista?

Ja zeker, ik heb geen problemen gekend binnen Promista. Het is een hele fijne werkgever.

Goed om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt! Heel veel succes met je opdrachten en op naar nog vele mooie jaren bij Promista!

Ja, dankjewel!

×