Skip to main content

Een jaar bij Promista: Maaike vertelt

Deel dit verhaal

Onze collega Maaike is alweer een jaar in dienst bij Promista. We blikken terug op haar ervaringen van het afgelopen jaar. 

Gefeliciteerd! Deze maand ben je alweer een jaar in dienst bij Promista.

Klopt, dankjewel!

Hoe is je eerste jaar bij Promista bevallen?

Mijn eerste jaar is goed bevallen. Ik ben heel blij met het warme welkom van het team. Ook kan je alles bij je buddy en de managers kwijt. Daarnaast krijg je alle mogelijkheden tot groei met diverse trainingen, dus ik ben zeker tevreden! 

Goed om te horen! Hoe ben je destijds bij Promista binnengekomen?

Eigenlijk via René en LinkedIn. Ik had mijn profiel op beschikbaar staan. Ik was al in gesprek bij een ander bedrijf alleen dit matchte niet helemaal. Toen ben ik uitgenodigd bij Promista en heb ik gesprekken gehad met René, Paul en Arnold. De reistijd van anderhalf uur was wel minder haha, maar ik vond het gelijk een heel gezellig team.

Wat leuk! En is dit vakgebied wat je ervan had verwacht?

Ik heb hiervoor ook projectmatig gewerkt, maar nooit echt als consultant projectmanagement. Ik hoefde niet heel erg te wennen, maar ik moest wel een beetje wennen aan het feit dat je nu afhankelijk bent van iemand anders in verband met de opdrachten.

Als je terugkijkt op het afgelopen jaar, wat heb je dan allemaal gedaan?

Ik zit bij MKB-Nederland en daar werk ik momenteel mee op 2 projecten: Energie Impuls en toegankelijkheid. Dit zijn 2 losse projecten met beide een eigen projectleider en een eigen team. Op het project Energie Impuls ben ik PMO’er en werk ik aan het structureren van documenten en archieven. Ook ben ik verantwoordelijk voor de actielijsten en de notulen van vergaderingen en bijeenkomsten.

Het project toegankelijkheid is er wat later bij gekomen. Hier help ik mee de structuur, maar ook met het organiseren van webinars over digitale toegankelijkheid naar aanleiding van de nieuwe EU-wetgeving die gaat komen in 2025. We zijn binnen dit project bijvoorbeeld bezig geweest met een webinar over digitale toegankelijkheid en dan specifiek gericht op e-books en e-readers. Ik vind het heel fijn aan de projecten bij MKB dat je niet alleen op technische projecten zit, maar ook op projecten die van toevoeging zijn voor de samenleving.

Wat heb je het afgelopen jaar vooral geleerd?

Ik vond de Scrum Master-training heel leerzaam en daar ben ik ook wel echt naar aan het kijken of ik dit bij mijn volgende klus kan oppakken. Als Scrum Master ben je een spin in het web en je werkt zowel samen met de product owner als met de developers om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk meerwaarde wordt gecreëerd voor de klant. Dit vind ik erg interessant.

En naast het werken? Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik sport 3 keer in de week, functionele krachttraining op de boulevard van Scheveningen. Ik doe dit vaak op dezelfde dagen en tijden, waardoor het regelmatig met dezelfde mensen is. Na het sporten drinken we af en toe nog een bakje koffie of gaan we het water in om af te koelen.

Naast het sporten ben ik graag samen met mijn familie en vrienden. Ik zit ook in een netwerkclub en afgelopen maand heb ik verschillende bakcursussen gedaan, die ik voor mijn verjaardag had gekregen. Daarnaast hou ik ook van buiten zijn en zeilen.

Wat gaaf, druk genoeg dus! En heb je verder nog ambities binnen Promista?

Ja zeker, ik zou het heel leuk vinden om meer kennis op te doen op het gebied van Scrum Master. We hebben ook nog niet echt iemand die hier intern mee werkt. Ook wil ik in de toekomst kijken naar de mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen als senior consultant. 

En, ben je nog steeds tevreden over Promista?

Ja, zeker. Ik ben heel blij met de mogelijkheden binnen Promista en ook zeker met de leuke collega’s.

×