Skip to main content

Een jaar bij Promista: Chris vertelt

Deel dit verhaal

Onze collega Chris is alweer een jaar in dienst bij Promista. We kijken terug op zijn ervaringen van het afgelopen jaar.  

Gefeliciteerd! Alweer een jaar in dienst.

Ja, dankjewel!

Hoe is je eerste jaar bij Promista bevallen?

Ik heb het afgelopen jaar als erg goed ervaren. Ik kende Promista al enigszins dus dat was wel een pluspunt. De ongedwongen sfeer bevalt mij goed. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niks doen haha, want we doen juist heel erg veel, alleen staat er weinig onnodige druk op.

Goed om te horen! En wat heb je het afgelopen jaar allemaal gedaan?

Ik heb bij diverse gemeenten opdrachten gedaan in het domein ruimte en het domein bedrijfsvoering. Daarnaast ben ik veel bezig met het PPM spel en het eigen maken van verschillende soorten tooling die het Portfolio- en projectmanagement proces kunnen ondersteunen. En goede en moderne rapportages daaruit natuurlijk.

Goed bezig! Kan je iets meer vertellen over het PPM spel?

Haha, ja waar een slechte nacht wel niet tot kan leiden. Ik liep al wat langer rond met idee om een spel te maken, waarmee portfolio- en projectmanagement aan de hand van een metafoor uitgelegd kan worden. Bij mijn vorige werk hebben we daar vloot- en schepen-analogie voor gebruikt. Toen een klant op zoek was naar een leuke én leerzame oplossing om PPM te introduceren en ook nog eens met het thema scheepvaart, kreeg het PPM spel definitieve vorm.

We merken bij het inrichten van Portfolio- en projectmanagement dat er vaak geen goed begrip is van het verschil tussen beide vakgebieden en de raakvlakken. Om dat goed uit te leggen is het PPM spel bedacht. Het PPM spel is geschikt voor alle lagen van de organisatie. Voor bestuurders, managementteams, afdelingen, maar bijvoorbeeld ook leuk als leerzame teambuilding-activiteit.  

Leuk! En wat heb je het afgelopen jaar vooral geleerd?

Hoe waardevol het is om breed in een specifieke markt te werken. Wij kennen en begrijpen het portfolio- en projectmanagement vakgebied, kennen en begrijpen de specifieke organisatie-kenmerken van overheden en zijn tool-onafhankelijk. Dus we kunnen zowel de organisatie als het proces en de techniek inrichten om tot een goede informatievoorziening te komen. Dit is bij overheden erg belangrijk, omdat daar grote opgaven liggen. Het maakt het werk ook afwisselend.

Wat vond je van je eerste opdracht?

Leuk, maar erg intensief. Op een aantal punten moest ik snel bijleren en ook nog onze eigen organisatie leren kennen. Eigenlijk was er voor mij niet echt een leerperiode, want ik kon gelijk aan de slag met diverse opdrachten. .

Heb je verder nog ambities binnen Promista?

Mijn ambitie binnen Promista is om samen kennis te delen en hierdoor meer te uniformeren en best practices te ontwikkelen. Er liggen grote uitdagingen bij onze klanten op allerlei terreinen, denk maar aan de energietransitie, bestuurlijke opgaven, wetgeving en van oudsher een grote systemen-brei. Ik denk dat er veel winst te behalen is door alle opgaven integraal te besturen. Het antwoord daarop is portfoliomanagement en goed projectmanagement. Dus daar wil ik graag verder mee aan de slag.

Mooie ambitie! En, ben je dan ook nog steeds tevreden over Promista?

Zeker, ik ben heel tevreden over Promista. Het is een leuke club, gevarieerd van jong tot oud en met verschillende soorten kennis. Dit zorgt voor een leuke mix en een goede sfeer. Het is dus denk ik niet verrassend dat we samen verder gaan voor onbepaalde tijd.

Goed om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt! Heel veel succes met je opdrachten en op naar nog vele mooie jaren bij Promista!

Dankjewel!

×