Skip to main content

Traineeship bij Promista? Lees hier Keziah haar verhaal 

Deel dit verhaal

Keziah is in 2020 als trainee begonnen bij Promista en inmiddels kunnen we haar PMO consultant noemen. Ze vertelt graag over haar start en ervaringen als Trainee bij Promista!

Hi Keziah. Leuk om je te spreken! Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat je in dienst bent gegaan bij Promista. Hoe heb jij jouw start ervaren? 

Het begin was even inkomen. Je start in een nieuwe organisatie en ik wil dan eigenlijk zoveel mogelijk mensen zien en ontmoeten. Maar door corona liep dat net even iets anders en kwam het neer op veel thuiswerken. Gelukkig heeft Promista daar wel een mooie draai aan gegeven door een wekelijkse vaste meeting met alle consultants. Zo krijg je toch een kans om een band op te bouwen met elkaar en de ontwikkelingen te volgen bij collega’s. 

Je bent gestart als trainee. Hoe zag voor jou dit traject eruit? 

Ik ben eigenlijk vrij snel begonnen met PRINCE2-training. Zelf heb ik een achtergrond in HR en door het volgen van deze training kende ik de basis van projectmanagement. Deze kennis nam ik mee naar mijn eerste opdracht waar ik samen werkte met collega’s Lizan en Desiree. Naast het samenwerken op de opdracht was Desiree ook gelijk mijn coach. Deze constructie werkte heel fijn. Zo konden we specifieke dingen uit mijn opdracht tijdens onze coachgesprekken bespreken. 

Tussendoor heb ik opleidingen gevolgd en als er vragen zijn of dingen waar je tegen aanloopt dan ben je bij Promista aan het juiste adres. Er is altijd wel iemand die je kan helpen. 

Inmiddels is je traineeship afgerond en ben je werkzaam voor je tweede opdracht. Hoe vind je het om zo’n wisseling mee te maken? 

Dat klopt. Na 7 maanden ben ik overgegaan naar Gemeente Eindhoven en daar ben ik inmiddels 1,5 jaar werkzaam. Zo’n wisseling verloopt eigenlijk heel organisch. Ik wist van tevoren dat ik een opdracht van 7 maanden had. Gaandeweg kom je erachter wat je wel en niet leuk vindt en waar je misschien meer van zou willen weten en naartoe wil groeien. Bij Promista is het maatwerk en krijg je de vrijheid en kansen om je ambities na te jagen. Dan ga je samen met René opzoek naar een mooie nieuwe uitdaging. 

Zou jij een traineeship aanraden? 

Ja! Het traineeship bij Promista is eigenlijk vrij in te vullen. Zoals eerder aangegeven is het maatwerk en kun je zelf kiezen welke richting je op wilt. Ben je technisch onderlegd en wil je je verder verdiepen in projecttooling óf wil je het projectmanagement ontdekken, dan zijn beiden zeker mogelijk! Als je wilt leren hoe je een PMO office opzet en daar praktijkervaring in wil opdoen bij een opdrachtgever, dan is dat ook mogelijk bij Promista. Deze werkgever vindt het belangrijk dat jij doet wat je leuk vindt en dat je goed op je plek zit. Het is een warm bedrijf waar open gesprekken plaatsvinden en waar jouw mening gehoord wordt. 

Ik hoor dat je je grenzen goed moet kunnen bewaken. Stel je moet nog 3 kwaliteiten benoemen om zo’n traject te volgen. Wat zou jij dan noemen? 

Oeh dat is een goede! Promista stimuleert heel erg om te leren. Ik zou gaan voor leergierig zijn, proactief en flexibel. 

Tot slot. Waar ga jij je de komende periode mee bezighouden? Heb jij nog dromen of ambities voor de toekomst? 

In het afgelopen anderhalf jaar ben ik bij gemeente Eindhoven van programma ondersteuner gegroeid naar een werkstroomleider. Dit was een hele mooie uitdaging en erkenning voor mijn kunnen. Ik zie mezelf wel als junior projectleider in een toekomstige opdracht. Dat lijkt me een mooie ervaring. Mocht het toch niet bij me passen dan weet ik dat ook gelijk. Ik heb niet echt een vastgesteld pad wat ik graag wil doorlopen. Ik doe waar ik me op dat moment goed bij voel en waar ik meer van wil leren en weten!

×