Skip to main content

Traineeship bij Promista: Aron startte in Rotterdam

Deel dit verhaal

Een tijdje geleden zijn we bij Promista begonnen met het aanbieden van traineeships. Daarmee begeleiden we mensen die net zijn afgestudeerd en de ambitie hebben om in de projectenwereld aan de slag te gaan. Via Promista regelen we een uitdagende opdracht, de trainingen en cursussen die je nodig hebt om je op je gemak te voelen in de projectenwereld, en persoonlijke coaching en begeleiding tijdens en na je opdracht. Goed geregeld! 

Onze nieuwe collega Aron startte als trainee bij Hogeschool Rotterdam en zit inmiddels helemaal in de projecten, verbeteringen, onderzoeken en adviezen. 

Traineeship in Rotterdam

Bij Hogeschool Rotterdam is een paar jaar geleden een PPM-proces geïntroduceerd. Maar de resultaten blijven nog wat achter: het overzicht van de projecten en de daaraan gekoppelde efficiëntere besluitvorming zijn nog niet helemaal wat men zich ervan had voorgesteld. Misschien is het tijd voor verbetering…? 

Onderzoek en advies

Als trainee is Aron met deze vraag aan de slag gegaan. 

“Ik ben gestart met het voeren van gesprekken met gebruikers. Die heb ik gevraagd naar hun ervaring met het proces en naar hun behoeftes.”, vertelt hij. “Daaruit bleek dat het proces nu niet helemaal aan de behoeftes van de gebruikers voldeed en daarom minder goed gebruikt werd.” 

Inmiddels is Aron bezig met het in kaart brengen van de behoeftes en het opstellen van adviezen in een plan van aanpak, zodat het PPM-proces in Rotterdam ook zijn vruchten af gaat werpen. 

Verbeteringen in het proces

“De bedoeling is dat ik uiteindelijk ook ga helpen met het doorvoeren van de verbeteringen die ik zelf adviseer.”, vertelt Aron. “Daar zit wel een projectleider op. Ik ben dan meer een soort procesverbeteraar die de wat kleinere veranderingen op de afdeling begeleid. Lijkt me erg leuk om te doen!” 

Veel geleerd

Als trainee starten bij een opdrachtgever is best spannend, maar volgens Aron heeft hij bij Hogeschool Rotterdam veel kansen gekregen. “Als trainee ben je nog niet echt ervaren en dat maakt het best spannend om suggesties te doen en adviezen te geven. Bij Hogeschool Rotterdam heb ik gelukkig veel ruimte gekregen om dit wel te doen en zelf ook weer te leren.” 

Want dat je veel leert als trainee is wel een gegeven. De praktijkervaring die je opdoet neem je weer mee in je verdere ontwikkeling en (hopelijk) ook in je carrière. 

Aron: “Ik vind het leuk om met mensen te werken en leer ook veel van deze opdracht. Natuurlijk zijn er de ‘hard skills’ die je leert, zoals het omgaan met de systemen. Maar ik leer ook veel in de omgang met mensen. Zo heb ik geleerd om door te vragen tijdens de gesprekken met de gebruikers. Vaak weten mensen zelf allang wat ze willen, maar vertellen ze je dat niet direct. Als je doorvraagt komt het antwoord er meestal vanzelf ook al uit.” 

Ambitie

Wat de ambities van Aron zijn? Dat blijkt een lastige vraag. “Ik wilde altijd al graag mijn steentje bijdragen aan de maatschappij door in de publieke sector te gaan werken. Dat kan bij Promista. Verder vind ik wat ik nu doe erg leuk en wil ik graag doorgroeien. Welke kant dat opgaat weet ik nog niet. Eerst maar eens ervaren hoe alles in de praktijk gaat en ontdekken wat mij het meeste ligt.” 

×