Senior Portfolio Management Ondersteuner (PMO) – Den Haag

Introductie

In kaart brengen IT projecten en door vertalen naar verbeterd portfoliomanagement.

Overheidsorganisatie.

Organisatie

Promista is een adviesbureau dat organisaties helpt hun doelstellingen te bereiken en prestaties te verbeteren. Wij adviseren en ondersteunen organisaties in de overheid en het onderwijs met vraagstukken op het gebied van project-, en portfoliomanagement en PMO. Soms door onderzoek en advies te bieden of kennis en ervaring te delen, maar ook door hands-on ondersteuning waar dat nodig is.

Samenwerking, vrijheid en transparantie staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom zorgen we voor contact en ondersteuning waar jij dat nodig hebt. Bijvoorbeeld door te sparren of een training te volgen. En je kunt gebruik maken van de kennis en ervaring van je collega’s bij Promista. Je staat er dus niet alleen voor!

Functie

De organisatie is een informatie producerende en verwerkende organisatie. Om dit op een kwalitatief hoog niveau te kunnen realiseren, zorgt de afdeling I&A voor het juiste gereedschap: ICT-systemen, infrastructuur, applicaties en bijbehorende ICT-ondersteuning. Daarnaast voert I&A regie over de informatievoorziening en is I&A partner van de organisatie hoe ICT ingezet kan worden bij het realiseren van de organisatie brede doelen en ambities. Om hier snel op te kunnen anticiperen ontwikkelt I&A zich naar een opgavegerichte organisatie. Je komt te werken bij een afdeling die er van overtuigd is dat ze haar doelen en ambities alleen kunnen waarmaken door ruimte en vertrouwen te geven aan onze medewerkers. Ruimte voor innovatie en lef. Dit ondersteunen ze met veel mogelijkheden voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Op IT gebied ontwikkelt de organisatie zich van een klassieke beheerorganisatie naar een regie organisatie om zo optimaal aan de wensen van de afnemers te kunnen voldoen. Op de afdeling zijn ca. 140 medewerkers werkzaam. Daarnaast is een flexibele schil van medewerkers beschikbaar.

Je komt te werken in een enthousiast professioneel team van vijf collega’s dat zich inzet om de portfolio rondom IT binnen de organisatie optimaal vorm te geven en klaar staat de organisatie te adviseren. Om de continu veranderende technologische en maatschappelijke ontwikkelingen bij te houden, ontwikkelen zij zich naar een opgave gerichte werkwijze. Men denkt dus niet in taken, maar in opgaven. Hierdoor blijven zij wendbaar en flexibel. Om de toenemende vraag naar informatie op een kwalitatief hoog niveau te kunnen realiseren, zorgt de afdeling I&A voor het juiste gereedschap. Denk hierbij aan passende ICT-systemen, een goede digitale infrastructuur, de juiste applicaties en de bijbehorende ondersteuning hoe je hiermee uit de voeten kunt. Daarnaast voert I&A de regie over de informatievoorziening en adviseert zij de organisatie hoe ICT ingezet kan worden bij de realisatie van de de doelen en ambities.

Je wordt de rechterhand van de coördinator PMO. Jij draait aan de knoppen van de dagelijkse PMO praktijk. De coördinator kan daardoor met de door jouw gemaakte en voorbereidde analyses het portfolio aansturen. Het portfolio en PMO hebben de afgelopen jaren stappen gezet in volwassenheid. Daar wil men met jou de volgende stappen in zetten. Er is daarom in deze functie veel ruimte om te pionieren, nieuwe producten en processen te ontwikkelen en zelfstandig aan de slag te gaan.

Onder je dagelijkse taken horen:

 • Sparringpartner van de coördinator PMO, accountmanagers, teamleiders en projectleiders;
 • Het zelfstandig kunnen opstellen en analyseren van rapportages met als doel om betrouwbare inzichten en adviezen te geven op het vlak van: bewaking en monitoring van projectbudgetten, planning en capaciteit in het portfolio;
 • Continue procesoptimalisatie en het initiëren van verbetertrajecten op tactisch niveau (op het gebied van bijvoorbeeld governance, voortgang, rapportages, ontwikkeling van de portfolio tool, templates en werkinstructies);
 • De datakwaliteit van het IT-portfolio op orde houden;
 • Het signaleren van knelpunten, het inschatten van risico’s en de stakeholders hierover informeren.

Dit maakt de functie interessant:

Je werkt veel samen met business analisten, accountmanagers, IT-architecten, informatie veiligheidsspecialisten en projectleiders. En natuurlijk het PMO team (2 medewerkers, 1 andere senior en de coördinator). De afdeling bouwt als verbindende organisatie o.a. aan digitale platformen die samenwerking tussen partijen vergemakkelijkt. Al deze ontwikkelingen hebben een sterke IT component. Door middel van portfoliomanagement maken ze transparant wat hiervan de impact is voor de afdeling Informatisering en Automatisering (I&A), maar ook voor de gehele organisatie. Zo koppel je strategie aan de operatie en arbeidscapaciteit aan de vraag. Je bent in staat om te bouwen, maar het gebouwde ook te onderbouwen.

Dit is jouw profiel

Je bent een uitstekende sparringpartner voor de coördinator PMO. Want jouw frisse blik in project-, portfoliomanagement en bedrijfsprocessen zorgt ervoor dat het PMO de volgende stappen zet in haar volwassenheid en de organisatie steeds meer inzichten kan verschaffen. Je begrijpt het strategische nut van de projecten en welk doel deze hebben voor de organisatie. Je hebt ervaring met een projectmanagement applicatie of bent in staat jezelf daar snel eigen in te maken. Je krijgt daarbij energie van puzzelen en bouwen in Excel. Hoofdzaken en bijzaken onderscheiden gaat bij jou vanzelf, want er is een breed scala aan onderwerpen waar je aan kan bijdragen.

Functie-eisen

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde HBO opleiding;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een PMO of verbindende functie op het snijvlak tussen financiën, business en/of IT;
 • Analytische blik en probleemoplossend vermogen;
 • Kennis van en affiniteit met de wondere ICT wereld;
 • Excel kent weinig geheimen voor jou en je snapt een simpel datamodel;
 • Ervaring met dashboarding en/of een portfoliomanagement tool is een pré.

Aanbod

Voor de duur van dit project treedt je in dienst bij Promista. Je salaris inschaling is natuurlijk afhankelijk van je relevante ervaring en ligt tussen de €3600,- en €5100,- bruto per maand met een werkweek van 36 uur.

Inlichtingen

Herkent u zichzelf in bovengenoemd profiel en wilt u meer informatie over de functie? Dan kunt u contact opnemen met Ronald Permentier. Hij is bereikbaar op 06-15094570

Sollicitatie

Heeft u interesse en wilt u solliciteren? Dan ontvangen wij graag uw Nederlandstalig CV en motivatie, beide in Word! Deze kunt u sturen naar rpermentier@promista.nl.

Vacatures

Contactgegevens

Promista B.V.
Anthonie Fokkerstraat 5
3772 MP Barneveld

T: 0342 42 01 38
E: info@promista.nl

×