Skip to main content

Programma/Project Management Officer – Utrecht (en deels thuis)

Deel deze vacature

Wil je aan de slag in een groot programma binnen een Rijksoverheid organisatie voor een periode van ongeveer 2 jaar? Vind je het leuk om projectleiders te challengen en ben je niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan en je verder te bekwamen in het vak PMO? Dan is deze opdracht wellicht interessant voor je. 

Over Promista

Als Programma/project Management Officer bij een grote organisatie binnen de Rijksoverheid ga je werken binnen het Programma Management Office (PMO). Het PMO is het centrale punt van het programma dat waarborgt dat elk programma op eenzelfde wijze wordt georganiseerd, en dat processen goed verlopen en continue verbeterd worden.

Het PMO ondersteunt de uitvoering van het programma en de projecten door het maken van o.a. rapportages en dashboards, het voorbereiden van overleggen, het coördineren van reviews, het organiseren van allerlei workshops en opzetten van werkinstructies. Binnen het PMO werken allerlei specialisten samen om bij te dragen aan de realisatie van het programma.

Wat ga je doen?

Het programma waar je voor aan het werk gaat is volop in ontwikkeling, zowel in de projecten als alles wat de projecten ondersteunt op het gebied van de besluitvormings-, planning-, verander- en ondersteunende processen.

Als PMO-er maak je de verbinding tussen uitvoering en administratie. Hierbij heb je contact met andere adviseurs, projectleiders en programmamanagers. Je pakt diverse zaken zelfstandig op en stuurt een of meerdere (deel)trajecten aan. Je werkt diverse onderwerpen en veranderingen uit in samenspraak met diverse stakeholders en schrijft hierover een advies richting het programmamanagement. In deze trajecten ben je verantwoordelijk voor het tijdig opleveren van het resultaat inclusief implementatie. Je ziet kansen en risico’s en betrekt uiteraard de programmamanager en overige stakeholders bij het traject.

Inhoudelijk houd je je bezig met een breed scala aan onderwerpen. Dat kan variëren van wijzigingsverzoeken en programmaplanningen tot het schrijven van documentatie. Uiteraard krijg je te maken met de verschillende vakgebieden binnen het programma (bijvoorbeeld capaciteitsmanagement, contractmanagement, huisvesting, kwaliteitsmanagement en inkoop), maar ook met de sturing van het programma, de planning-en-control cyclus en het vertalen van ontwikkelingen naar de gevolgen daarvan voor de bedrijfsvoering. Je structureert informatie, maakt deze inzichtelijk en licht je conclusies toe. Je onderhoudt een goed netwerk in het programma en de andere organisatieonderdelen. Ook investeer je in een netwerk bij relevante externe stakeholders.

Voor deze functie zoeken we iemand die niet graag stilzit en het leuk vindt om mee te denken over manieren om de bedrijfsvoering binnen het programma te verbeteren en dit ook te implementeren. Je bent de oren en ogen voor het programmamanagement en je kan snel en flexibel inspelen op ontwikkelingen. Het is in deze rol heel belangrijk dat je gemakkelijk contact legt en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je kunt de implicaties van interne veranderingen en in lopende projecten overzien en deze helder op programmaniveau uitdragen. Je neemt initiatief, je ziet waar werk te doen is en bent niet bang om (voor jou) nieuwe taken op te pakken. Je brengt structuur aan, hebt een scherp oog voor knelpunten en weerstand en weet tijdig via de juiste kanalen te escaleren, zodat het programma niet voor verrassingen komt te staan.

Wat vragen we van je?

We vragen een HBO-/WO-werk en denkniveau en ervaring in het projectmanagement-vak en bijbehorende methodieken zoals Prince2. Verder heb je ervaring met PPM-tooling. Bij voorkeur heb je ervaring opgedaan in complexe project- of programma-organisaties binnen de rijksoverheid. Je hebt ervaring in het opstellen van adviezen, projectvoorstellen en diverse andere bedrijfsvoeringsproducten of besluitvormingsdocumenten. Je schrijft in heldere taal en hebt daarbij een gedegen basiskennis van Excel voor het uitvoeren van analyses. Je hebt ervaring met het tot stand brengen, implementeren en uitvoeren van (verbeter-)trajecten en processen. Tenslotte heb je ervaring met het maken van project- en programmaplanningen, durf je projectleiders te challengen en na te jagen en ben je niet bang om mensen aan te spreken.

Wat krijg je van ons?

Een prima salaris afhankelijk van kennis en ervaring voor de looptijd van dit programma met de mogelijkheid om in loondienst te komen bij Promista.

Ook zzp-ers worden uitgenodigd om te reageren. 

Meer weten of direct solliciteren?

Heb je interesse en wil je solliciteren? Dan ontvangen wij graag je Nederlandstalig CV en motivatie, beide in Word! Deze kun je voor 6 maart 2023 sturen naar rbosschers@promista.nl.

Direct solliciteren

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)
(max 8 MB)
Toevoegen

Contactgegevens

Motivatie & Bron

Vragen?

Rene Bosschers
Accountmanager


 rbosschers@promista.nl


  06 42 12 47 15

Ronald Permentier
Accountmanager


  rpermentier@promista.nl


  06 15 09 45 70

×