Skip to main content

Een jaar als trainee bij Promista: Aron vertelt

Deel dit verhaal

Voor je het weet is je eerste jaar als trainee voorbij – en ben je alweer een jaar in dienst bij Promista. We kijken terug op de ervaringen van Aron. 

Hee, gefeliciteerd! Een jaar in dienst alweer.
Ja, dank je! Dat ging best snel!

Gelukkig maar, dan heb je je in ieder geval niet verveeld. Hoe was je eerste jaar bij Promista? 
Nee, zeker niet! Ik kijk terug op een jaar waarin ik heel veel heb geleerd en ook veel nieuwe ervaringen en uitdagingen mee heb mogen maken. En wat voor mij heel belangrijk is: doordat de klanten van Promista zich in het publieke domein bevinden heb ik ook echt het gevoel dat ik iets nuttigs heb kunnen bijdragen aan de maatschappij. 

Wat gaaf! Wat heb je het afgelopen jaar allemaal gedaan? 
Ik begon bij de Hogeschool Rotterdam, met een onderzoek om te analyseren waar er verbetermogelijkheden lagen om het portfoliomanagement-proces te optimaliseren. Op basis van de bevindingen uit dat onderzoek heb ik een plan van aanpak opgesteld en heb ik mijn eigen verbeterideeën ook mogen uitvoeren. Ik heb dus het hele proces van kop tot staat mee mogen maken en dat wat heel leerzaam. 

Inmiddels heb ik mijn opdracht afgerond en ben ik gestart met een aantal kleinere projecten waarin ik de ontwikkeling van rapportages en de inrichting van tooling voor project- en portfoliomanagement ondersteun. 

Iets heel anders dan je eerste opdracht dus. 
Ja, dat wel. Maar ook weer met andere uitdagingen en ervaringen. Dat maakt het ook weer nieuw en interessant. 

Je bent een jaar geleden gestart als trainee. Heeft het traineeship-programma je kunnen helpen met het vormgeven van jouw ambities en carrière? 
Het traineeship heeft me zowel op persoonlijk als op professioneel vlak vooruit geholpen. Ik heb mijn kennis kunnen uitbreiden door verschillende cursussen te volgen en word goed begeleid door senior consultants, waardoor ik ook goed voorbereid begin aan mijn opdrachten. En ik krijg ook de ruimte om uit te zoeken waar mijn passie ligt in het werk. Wat mijn sterke en zwakke punten zijn, en welk soort opdrachten voor mij het mooist zijn om te doen. 

En, vind je Promista nog steeds leuk? 
Zeker! Ik vind het vooral prettig dat er zo’n open cultuur is onderling. Dat was al zo bij het eerste gesprek dat ik had. De collega’s zijn betrokken mensen die hard werken voor de klant, maar ook klaar staan voor elkaar. Er is altijd ruimte om je mening te geven en ook als trainee word je gehoord. Dat geeft een goed gevoel, je bent meteen een volwaardig lid van het team. 

Super dat je het naar je zin hebt! Heel veel succes met het laatste deel van je traineeship en op naar een mooi tweede jaar bij Promista! 
Ja, dank je! Dat komt wel goed! 

×